Επιμόρφωση του Εκπαιδευτικού δυναμικού μουσικών ειδικοτήτων των Μουσικών Σχολείων

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε πενήντα δύο εκπαιδευτικούς μουσικών ειδικοτήτων (ΠΕ79.01, ΠΕ79.02, ΤΕ16) μονίμων ή/και αναπληρωτών, έναν (1) από κάθε Μουσικό Σχολείο, που θα λειτουργήσουν στη συνέχεια ως «Πολλαπλασιαστές» καθώς και στους δεκαπέντε (15) Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου (ΣΕΕ) Μουσικής, σε θέματα ενσωμάτωσης ΤΠΕ, Μουσικής Τεχνολογίας και Ηχοληψίας.

Η επιμόρφωση θα έχει συνολική διάρκεια πενήντα οκτώ (58) ωρών και θα διαρθρώνεται σε τρεις φάσεις.

Βάσει του σχεδιασμού επιμόρφωσης από την Επιστημονική Επιτροπή Επιμόρφωσης για τα Μουσικά Σχολεία, που συστάθηκε με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 1278/19-04-2022 (ΑΔΑ: 6ΚΠΑ46ΜΤΛΗ-ΞΡΨ) (ΦΕΚ 363/τ. Υ.Ο.Δ.Δ./04-05-2022) Υπουργική Απόφαση, ορίζεται ως ενδεικτική ημερομηνία έναρξης της Α’ Φάσης το τέλος Νοεμβρίου 2022.

Κατά την Α’ Φάση η επιμόρφωση θα γίνεται εξ αποστάσεως, μέσω πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης, θα έχει διάρκεια τριάντα (30) ωρών και θα πραγματοποιείται μια φορά την εβδομάδα για έως δύο (απογευματινές) ώρες.

Οι Διευθυντές όλων των Μουσικών Σχολείων της χώρας όπως αποστείλουν, μέσω των Δ/νσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις οποίες υπάγονται, μέχρι και την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022, τα στοιχεία των Εκπαιδευτικών, οι οποίοι θα επιλεχθούν σύμφωνα με τα κριτήρια τα οποία όρισε η Επιστημονική Επιτροπή (κεφάλαιο 2) του Σχεδιασμού Επιμόρφωσης.

Δείτε το έγγραφο

Ο τελικός οδηγός του έργου

Η φόρμα για τη συμμετοχή εκπαιδευτικών

Η φόρμα για τη συμμετοχή των Σ.Ε.Ε.