Ενημέρωση αιτούντων για εισαγωγή στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία για το 2024-2025. Έλεγχος στοιχείων.

Σας ενημερώνουμε ότι έχουν αναρτηθεί στις ιστοσελίδες των Πειραματικών σχολείων οι προσωρινοί κατάλογοι των αιτήσεων για εισαγωγή στα Πειραματικά Σχολεία με αναφορά στον κωδικό της αίτησης και την ειδική κατηγορία, ανά σχολική μονάδα.

Για το 2ο Πειραματικό ΓΕΛ Λευκάδας δείτε τη σχετική ανακοίνωση του σχολείου εδώ

Στις 24.4.2024 αναρτώνται στην ιστοσελίδα των εξεταστικών κέντρων και οι προσωρινοί κατάλογοι των αιτήσεων για εισαγωγή στα Πρότυπα σχολεία και τα Εκκλησιαστικά σχολεία με αναφορά στον κωδικό της αίτησης ανά εξεταστικό κέντρο.

Παρακαλούνται θερμά οι αιτούντες να ελέγξουν την ορθότητα των αναρτημένων στοιχείων για την αίτησή τους, στις ιστοσελίδες των σχολικών μονάδων (π.χ ένταξη σε ειδική κατηγορία).

Σε αυτή τη φάση, μπορείτε:

  • να εισέρχεστε με τους κωδικούς taxisnet στην ηλεκτρονική πλατφόρμα
  • να ενημερώσετε το Πειραματικό Σχολείο αποκλειστικά από 22.4.2024 έως 26.4.2024 για τυχόν λάθη στην αίτησή σας καταθέτοντας υπεύθυνη δήλωση για τις αλλαγές που ζητάτε να γίνουν.
  • να ενημερώσετε το Εξεταστικό κέντρο, για τυχόν λάθη στην αίτησή σας, αποκλειστικά από 24.4.2024 έως 30.4.2024 καταθέτοντας υπεύθυνη δήλωση για τις αλλαγές που ζητάτε να γίνουν.

Προσοχή! Μπορούν να διορθωθούν λάθη μόνο ως προς τα στοιχεία του μαθητή (π.χ ονοματεπώνυμο, ένταξη σε ειδική κατηγορία) ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΧΟΛΕΙΟΥ.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας εισαγωγής μαθητών σε Πρότυπα και Εκκλησιαστικά σχολεία οι γονείς μπορούν να ενημερώνονται για την πορεία της αίτησής τους μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος υποβολής των αιτήσεων της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης gov.gr

Ο τελικός κατάλογος των υποψηφίων ανά ΠΕΙ.Σ. που θα συμμετέχουν στην κλήρωση αναρτάται στις ιστοσελίδες των Πειραματικών σχολείων στις 13.5.2024.

Η τελική κατανομή των υποψηφίων Π.Σ. και Ε.Σ. σε εξεταστικά κέντρα καθώς και η ενημέρωσή τους για το Εξεταστικό Κέντρο που εξετάζονται θα γίνει μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος των αιτήσεων και μέσω sms από 14 έως 15.5.2024. και αναρτάται στην ιστοσελίδα κάθε εξεταστικού κέντρου.

Σε αυτή τη φάση οι γονείς οφείλουν να ελέγξουν και να εκτυπώσουν την αίτησή τους για να την προσκομίσουν την ημέρα των εξετάσεων μαζί με αποδεικτικό ταυτοπροσωπίας (αστυνομική ταυτότητα για όσους υποψηφίους έχουν κλείσει τα 12 έτη, πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας από Κ.Ε.Π για τους υποψηφίους κάτω των 12 ετών ή διαβατήριο για όλους τους υποψηφίους)

Οδηγίες για την διεξαγωγή των εξετάσεων στα Πρότυπα σχολεία και τα Εκκλησιαστικά σχολεία καθώς και πληροφορίες για την δημόσια προβολή της κλήρωσης θα δημοσιευτούν στην ιστοσελίδα της Διοικούσας Επιτροπής Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων (Δ.Ε.Π.Π.Σ.) https://depps.minedu.gov.gr/

Χρήσιμα:

Τα στοιχεία επικοινωνίας των Πειραματικών Σχολείων

Τα στοιχεία επικοινωνίας των εξεταστικών κέντρων (Πρότυπα και Εκκλησιαστικά σχολεία)

Η σχετική ανακοίνωση, στον ιστότοπο της Δ.Ε.Π.Π.Σ.


Συνεχής ενημέρωση για τα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία, στον σχετικό κόμβο της ΔΔΕ Λευκάδας