Ενέργειες μετά την ανακοίνωση των βαθμών και οριστικοποίηση μηχανογραφικών

Αγαπητοί/τές μαθητές/τριες, μετά την ανακοίνωση των βαθμών των Πανελλαδικών, να σας υπενθυμίσουμε τα παρακάτω:

Από την Παρασκευή 22-06-2018, στην  ηλεκτρονική διεύθυνση https://exams.it.minedu.gov.gr/ μπορείτε να δημιουργείτε το Μηχανογραφικό σας.

Για την είσοδο στην εφαρμογή θα πρέπει να εκδώσετε κωδικό ασφαλείας. Όσοι δεν το έχετε κάνει θα πρέπει να μεταβείτε άμεσα στο Σχολείο σας.

Όσοι απόφοιτοι συμμετείχατε στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερησίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ τα έτη 2016 ή 2017, μπορείτε διεκδικώντας φέτος το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση, να συμμετέχετε στη διαδικασία επιλογής με τα μόρια που είχατε επιτύχει στην τελευταία σας εξέταση.

Μπορείτε να συμβουλεύεστε τα εγχειρίδια χρήσης της εφαρμογής Μηχανογραφικού Δελτίου για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ αντίστοιχα.

Μπορείτε να μελετήσετε τις βάσεις 2017,κατεβάζοντας τους πίνακες από εδώ.

Επίσης, έχουν ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου τα στατιστικά στοιχεία για τις φετινές βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων. Δείτε τα εδώ.

Τέλος, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Σχολείο σας για να ενημερωθείτε για τις ημέρες που έχουν οριστεί για την υποστήριξή σας σχετικά με τη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου.

Από την Πέμπτη 5-7-2018 και μετά, θα μπορείτε να οριστικοποιήσετε το μηχανογραφικό σας δελτίο (επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ).

Η προθεσμία για την οριστική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων λήγει την Δευτέρα 16-7-2018 και είναι αποκλειστική. Μετά την παρέλευση της προθεσμίας κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο. Προτείνεται να εκτυπώσετε ή/και να αποθηκεύσετε στον υπολογιστή σας το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορείτε να δείτε τις τελικές προτιμήσεις σας.

Μην ξεχνάτε πως η συμπλήρωση του Μηχανογραφικού είναι πολύ σημαντική διαδικασία, και θα πρέπει να μελετήσετε προσεκτικά τις επιλογές σας, γιατί αφορά το μέλλον σας!

Καλή Επιτυχία!