Προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας (Β΄ Φάση) για το σχολικό έτος 2023-2024

Ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού οι πίνακες με τα ονόματα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που προσλαμβάνονται (Β’ Φάση) – 3/10/2023 – για το 2023-2024.

Σημαντικές ημερομηνίες τρέχουσας φάσης πρόσληψης:

Αίτηση – Δήλωση προτιμήσεων στο ΟΠΣΥΔ για τοποθέτηση σε σχολικές μονάδες από τους υποψηφίους την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023.

Προθεσμία ανάληψης υπηρεσίας στις σχολικές μονάδες από την Τρίτη 10 έως και την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023, απευθείας στην σχολική μονάδα πρόσληψής τους ή στο ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. πρόσληψής τους ή στο σχολείο – έδρα του Σχολικού Δικτύου Εκπαιδευτικής Υποστήριξης (ΣΔΕΥ) που προσλαμβάνονται . Εάν τοποθετούνται σε περισσότερες από μία σχολικές μονάδες, η ανάληψη υπηρεσίας λαμβάνει χώρα στη σχολική μονάδα όπου θα παρέχονται οι περισσότερες ώρες διδασκαλίας.

Οι αναπληρωτές/τριες θα πληροφορηθούν μέσω γραπτού μηνύματος SMS τη σχολική μονάδα τοποθέτησής τους την Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023.

Σημειώνεται ότι οι αναπληρωτές που έχουν προσληφθεί σε Καλλιτεχνικά και Μουσικά Σχολεία, στη Σιβιτανίδειο Δημόσια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων (ΣΔΣΤΕ), στα Σωφρονιστικά Καταστήματα Νέων , στο Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας καθώς και στα Κέντρα Διάγνωσης Αξιολόγησης Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.) δεν υποβάλλουν την ανωτέρω Αίτηση-Δήλωση Προτίμησης Τοποθέτησης.


Επί της διαδικασίας τοποθέτησης σε σχολικές μονάδες (για τις περιπτώσεις που απαιτείται) και ανάληψης υπηρεσίας, οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να ανατρέξουν στην διεύθυνση www.minedu.gov.gr/anaplirotes όπου έχουν αναρτηθεί οι απαραίτητες πληροφορίες και διευκρινίσεις.


Οι πίνακες με τα ονόματα και την περιοχή πρόσληψης:

Προσλήψεις Γενικής ΔΕ

Προσλήψεις Ειδικής Αγωγής ΔΕ

Προσλήψεις Μουσικά

Προσλήψεις ΕΕΠ -ΕΒΠ


Οι σχετικές ανακοινώσεις του ΥΠΑΙΘΑ:

Προσλήψεις 10.753 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση και στην Γενική Εκπαίδευση ως προσωρινών αναπληρωτών, με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, για το διδακτικό έτος 2023-2024.

Προσλήψεις 2.026 μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) για το διδακτικό έτος 2023-2024


Ενημέρωση 5/10/2023: Μειωμένες τιμές στα αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τους προσληφθέντες κατά τη Β΄ φάση αναπληρωτές εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για τη μετάβασή τους στην περιοχή τοποθέτησής τους

Ενημέρωση 6/10/2023: Επικαιροποίηση πίνακα εκπτώσεων σε ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τους προσληφθέντες κατά τη Β΄ φάση αναπληρωτές εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για τη μετάβασή τους στην περιοχή τοποθέτησής τους