Τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2023 στο κινητό μέσω γραπτού μηνύματος SMS

Οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2023, θα μπορούν και φέτος να ενημερωθούν μέσω γραπτού μηνύματος SMS για τη βαθμολογία τους, αλλά και τη σχολή/τμήμα εισαγωγής τους με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τους τηλέφωνο.

Οι υποψήφιοι/ες μπορούν να καταχωρίσουν ή να επιβεβαιώσουν το κινητό τους τηλέφωνο στη σελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων smsresults.minedu.gov.gr μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης gov.gr, σε ειδική εφαρμογή η οποία θα είναι διαθέσιμη από την Πέμπτη 15 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 23 Ιουνίου, μέχρι και τη Δευτέρα 26/6/2023 το πρωί (δόθηκε παράταση) αξιοποιώντας τα στοιχεία συμμετοχής τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2023. Κλικ στην εικόνα που ακολουθεί:

Τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2023 στο κινητό μέσω γραπτού μηνύματος SMS

[Η εικόνα δημιουργήθηκε από τη ΔΔΕ Λευκάδας κατόπιν επεξεργασίας του περσινού Banner του ΥΠΑΙΘ με διαγραφή και προσθήκη της φετινής προθεσμίας]

Οδηγίες για τη χρήση της επιβεβαίωσης του κινητού μέσω της εφαρμογής:

Κατά τη σύνδεση των υποψηφίων στην εφαρμογή θα ζητηθεί κατ’ αρχήν να επιβεβαιωθεί η αυτοπρόσωπη παρουσία:

Τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών με sms σε κινητό - επιβεβαίωση

Στη συνέχεια θα πρέπει να πληκτρολογήσει τον οκταψήφιο κωδικό, και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο.

Η εφαρμογή αναπτύχθηκε και λειτουργεί από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας – ΕΔΥΤΕ Α.Ε. (GRNET), Φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με τη Γενική́ Διεύθυνση Ψηφιακών Συστημάτων, Υποδομών και Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Εκπαίδευσης.

Εναλλακτικός τρόπος ενημέρωσης υποψηφίων για τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων:

Το κανάλι του κινητού τηλεφώνου λειτουργεί ανεξάρτητα από την εφαρμογή του ΥΠΑΙΘ results.it.minedu.gov.gr, όπου οι υποψήφιοι, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους χαρακτήρες, θα μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά για τη βαθμολογία τους και τη σχολή εισαγωγής τους.


Συνεχής ενημέρωση των υποψηφίων για τις Πανελλαδικές στο σχετικό κόμβο της ΔΔΕ Λευκάδας: