Επισκέψεις μαθητών/τριών Γ’ Γυμνασίου, Α’ ΓΕΛ και Α’ ΕΠΑΛ σε σχολικές μονάδες ΕΠΑΛ, Π.ΕΠΑΛ και Εργαστηριακά Κέντρα για το 2023-2024

Έχοντας ως στόχο την αποτελεσματική ενημέρωση και πληροφόρηση των μαθητών/τριών της Γ΄ τάξης Γυμνασίου, καθώς και των μαθητών/τριών της Α΄ τάξης των ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ./Π.ΕΠΑ.Λ. για τις πιθανές εκπαιδευτικές επιλογές σε ό,τι αφορά στην Επαγγελματική Εκπαίδευση, είναι αναγκαίο οι Σύλλογοι Διδασκόντων Γυμνασίων και ΓΕ.Λ., καθώς και οι διδάσκοντες/ουσες το γνωστικό αντικείμενο «Σ.Ε.Π. – Ασφάλεια και Υγεία στον χώρο εργασίας» στα ΕΠΑ.Λ., σε συνεργασία με τους Συλλόγους Διδασκόντων των ΕΠΑ.Λ./Π.ΕΠΑ.Λ. και Ε.Κ., να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν επισκέψεις σε ΕΠΑ.Λ./ Π.ΕΠΑ.Λ. και Εργαστηριακά Κέντρα τα οποία λειτουργούν στην περιοχή τους. Οι παραπάνω επισκέψεις πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 26 Απριλίου 2024.

Για τα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ισχύει η με αρ. πρωτ. 20883/ΓΔ4/12-2-2020 (Β΄ 456), Υπουργική Απόφαση με θέμα: «Εκδρομές-Εκπαιδευτικές επισκέψεις και μετακινήσεις μαθητών/τριών Δημόσιων και Ιδιωτικών σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εντός και εκτός της χώρας.

Δείτε το έγγραφο