Διαδικτυακές Διαλέξεις για την Ιστορία της Ελληνικής Γλώσσας

Σας ενημερώνουμε για το αριθμ. 1274/06-10-2023 έγγραφο του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, με θέμα «Πρόγραμμα Διαδικτυακών Διαλέξεων για την Ιστορία της Ελληνικής Γλώσσας (Σεπτέμβριος – Δεκέμβριος 2023)», σύμφωνα με το περιεχόμενο του οποίου, στο πλαίσιο υλοποίησης πενταετούς μνημονίου συνεργασίας για την ελληνομάθεια το οποίο υπεγράφη ανάμεσα στα Υπουργεία Παιδείας της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας και στη συνέχεια των τριών σχετικών διαδικτυακών διαλέξεων που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί και είναι διαθέσιμες στο κανάλι του, το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας έχει προγραμματίσει τις τρεις επόμενες ως ακολούθως:

  • Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 18.00.Καθ. Παντελής Βουτουρής (Πανεπιστήμιο Κύπρου) «Γλώσσα και ιδεολογία. Η χρήση της διαλέκτου στην νεοελληνική ποίηση της Κύπρου».
  • Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 18.00. Καθ. Mark Janse (Πανεπιστήμιο της Γάνδης, Βέλγιο). «Ιστορία της προφοράς της ελληνικής γλώσσας από τον Όμηρο έως σήμερα»
  • Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 18.00. Καθ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος (Πανεπιστήμιο Πατρών). «Επαφές της ελληνικής γλώσσας κατά την ιστορική της διαδρομή».

Επισημαίνεται ότι:

Α) Για τις μελλοντικές διαλέξεις ο σύνδεσμος απευθείας μετάδοσης είναι:

https://www.youtube.com/@greeklanguagecentre/live.

Β) Όλες οι διαλέξεις αναρτώνται κατόπιν στο κανάλι του ΚΕΓ:

https://www.youtube.com/@greeklanguagecentre/playlists


Δείτε το έγγραφο του ΥΠΑΙΘΑ

Δείτε το έγγραφο του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας