Teach for Integration. Μοριοδοτούμενο Πρόγραμμα «Εκπαίδευση για την Ένταξη»

Το Πρόγραμμα «Εκπαίδευση για την Ένταξη», είναι ένα δωρεάν και μοριοδοτούμενο πρόγραμμα για εκπαιδευτικούς και στελέχη της εκπαίδευσης που εμπλέκονται στην εκπαίδευση παιδιών με προσφυγικό/μεταναστευτικό υπόβαθρο. Πρόκειται για μια συνεργασία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του Πανεπιστημίου Κρήτης με το Γραφείο της UNICEF στην Ελλάδα, με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και υπό την εποπτεία του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Το πρόγραμμα είναι προσαρμοσμένο στις άμεσες ανάγκες των εκπαιδευτικών της τάξης, για την υποστήριξη όχι μόνο της γλώσσας αλλά και των άλλων γνωστικών αντικειμένων, ώστε να ανταποκρίνονται με μεγαλύτερη επάρκεια στις προκλήσεις που αναδύονται στο πεδίο της εκπαίδευσης των παιδιών-προσφύγων και να χειρίζονται εκπαιδευτικές πρακτικές που προωθούν την ένταξη, ενδυναμώνουν και οδηγούν στη σχολική επιτυχία. Επιδιώκει, παράλληλα, να υποστηρίξει τη συνολική τους επαγγελματική ανάπτυξη σε προσεγγίσεις και πρακτικές συμπεριληπτικής εκπαίδευσης. Έχει ως βασικό στόχο τη βελτίωση των δεξιοτήτων και ικανοτήτων των εκπαιδευτικών σε ζητήματα όπως η αποτελεσματική ανταπόκριση σε πολύγλωσσα, πολυπολιτισμικά και διαφορετικών ταχυτήτων εκπαιδευτικά περιβάλλοντα, η διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης γλώσσας, η ψυχοκοινωνική υποστήριξη και ένταξη των μαθητών προσφύγων, η διαφοροποιημένη διδασκαλία, η διδασκαλία στα μη γλωσσικά μαθήματα, η χρήση εργαλείων εντατικής εκμάθησης, η ανάπτυξη συμμετοχικών-βιωματικών δραστηριοτήτων μάθησης, η διαχείριση της τάξης και η δυναμική της ομάδας, η ηλεκτρονική και εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Περιλαμβάνει 400 ώρες επιμόρφωσης σε ώρες εκτός του σχολικού ωραρίου, δια ζώσης καθώς και μέσω σύγχρονης και ασύγχρονης ηλεκτρονικής εκπαίδευσης.

Teach for Integration

Η εναρκτήρια – ανοιχτή συνάντηση του Προγράμματος θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου και ώρα 16:00. Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή, ώστε να λάβετε τον σύνδεσμο της συνάντησης, στη φόρμα που θα βρείτε στο επισυναπτόμενο έγγραφο.

Λεπτομερείς πληροφορίες και η αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα, μπορούν να αναζητηθούν στο : https://www.teach4integration.gr/

Το έγγραφο