Νέες προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας για το σχολικό έτος 2023-2024 (Ιανουάριος 2024)

Από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοινώνεται ότι για το διδακτικό έτος 2023-2024 προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση:

(α) 152 εκπαιδευτικοί κλάδων/ειδικοτήτων στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ), και

(β) 402 εκπαιδευτικοί κλάδων/ειδικοτήτων στην Γενική Εκπαίδευση.

Σημαντικές ημερομηνίες τρέχουσας φάσης πρόσληψης:
  • Αίτηση – Δήλωση προτιμήσεων στο ΟΠΣΥΔ για τοποθέτηση σε σχολικές μονάδες από τους προσληφθέντες την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024
  • Προθεσμία ανάληψης υπηρεσίας στις σχολικές μονάδες από την Παρασκευή 2 έως και την Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024. Εάν τοποθετούνται σε περισσότερες από μία σχολικές μονάδες, η ανάληψη υπηρεσίας λαμβάνει χώρα στη σχολική μονάδα όπου θα παρέχονται οι περισσότερες ώρες διδασκαλίας.
  • Οι αναπληρωτές θα πληροφορηθούν μέσω γραπτού μηνύματος SMS για τη σχολική μονάδα ανάληψης υπηρεσίας την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024.

Επί της διαδικασίας τοποθέτησης σε σχολικές μονάδες (για τις περιπτώσεις που απαιτείται) και ανάληψης υπηρεσίας, οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να ανατρέξουν στην διεύθυνση www.minedu.gov.gr/anaplirotes όπου έχουν αναρτηθεί οι απαραίτητες πληροφορίες και διευκρινίσεις.

Οι πίνακες με τα ονόματα και την περιοχή πρόσληψης για την τρέχουσα Φάση:

Προσλήψεις Γενικής ΔΕ

Προσλήψεις ΕΑΕ ΔΕ

… και η σχετική ανακοίνωση στον κόμβο του ΥΠΑΙΘΑ:

Προσλήψεις 904 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση καθώς και στη Γενική Εκπαίδευση, ως προσωρινών αναπληρωτών, με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, για το διδακτικό έτος 2023-2024