Διαγωνισμός Μετάφρασης Juvenes Translatores 2022-2023

Σας ενημερώνουμε ότι η Γενική Διεύθυνση Μετάφρασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διοργανώνει τον 16o διαγωνισμό μετάφρασης Juvenes Translatores 2022-2023, ο οποίος απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που γεννήθηκαν το 2005.

Στόχος του ανωτέρω διαγωνισμού είναι η προώθηση της εκμάθησης γλωσσών στα σχολεία και η ενθάρρυνση των νέων γλωσσομαθών. Τα σχολεία που επιθυμούν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό πρέπει να εγγραφούν διαδικτυακά στη διεύθυνση https://jt.ec.europa.eu/el έως τις 20 Οκτωβρίου 2022.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022 ταυτόχρονα σε όλα τα συμμετέχοντα σχολεία. Φέτος, το θέμα των πρωτότυπων κειμένων που θα κληθούν να μεταφράσουν οι μαθητές/τριες είναι η «ευρωπαϊκή νεολαία». Οι συμμετέχοντες/ουσες θα έχουν τη δυνατότητα να μεταφράσουν ανάμεσα σε δύο από τις 24 επίσημες γλώσσες της ΕΕ.

Juvenes Translatores 2022

Οι νικητές και οι νικήτριες (ένας/μία από κάθε χώρα της Ε.Ε.) θα ανακοινωθούν στις αρχές Φεβρουαρίου 2023 και θα προσκληθούν στις Βρυξέλλες την επόμενη άνοιξη για την τελετή απονομής των βραβείων στην έδρα της Επιτροπής, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Για περισσότερες πληροφορίες επισυνάπτεται επιστολή προς τους εκπαιδευτικούς. Επίσης, τα ενδιαφερόμενα σχολεία μπορούν να επισκεφθούν τον ιστότοπο
https://ec.europa.eu/info/education/skills-and-qualifications/develop-your-skills/language-skills/juvenes-translatores_el.

Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι προαιρετική και χωρίς κόστος για το Δημόσιο.

Δείτε το έγγραφο

Δείτε την πρόσκληση και το ενημερωτικό δελτίο.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...