Διαδικτυακό Σεμινάριο «1821, η γιορτή: Με αφορμή το ζωγραφικό έργο του Χρήστου Μποκόρου, μια διαφορετική προσέγγιση του εορτασμού της επετείου της Ελληνικής Επανάστασης»

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Ιονίων Νήσων, οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας, Δ΄ Αθήνας, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Λάρισας, Μαγνησίας, και το Ίδρυμα Λαμπράκη διοργανώνουν διαδικτυακό πολιτιστικό σεμινάριο με τίτλο «1821, η γιορτή: Με αφορμή το ζωγραφικό έργο του Χρήστου Μποκόρου, μια διαφορετική προσέγγιση του εορτασμού της επετείου της Ελληνικής Επανάστασης».

Το διαδικτυακό σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2024, και ώρες 17.00-19.30. Στο σεμινάριο θα παρουσιαστεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ιδρύματος Λαμπράκη και υλικό του, με τίτλο «Ιστορία, Μνήμη, Κοινότητα – Εκπαιδεύοντας το βλέμμα: Το ζωγραφικό έργο του Χ. Μποκόρου 1821, η γιορτή». Το πρόγραμμα στηρίζεται στο αρθρωτό έργο  του ζωγράφου Χρήστου Μποκόρου «1821, η γιορτή». Η ομώνυμη έκθεση πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη, σε συνεργασία με την Εταιρεία Κοινωνικού́ Έργου και Πολιτισμού (ΕΚΕΠ), στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας 1821-2021.

Το πρόγραμμα έχει εγκριθεί από το ΥΠΑΙΘΑ με αρ. πρωτ. Φ.1/ΝΤ/38732-ΙΕΠ/128004/Δ7. Στο σεμινάριο θα δοθεί έμφαση στη δυνατότητα αξιοποίησης του εκπαιδευτικού υλικού σε μια διαφορετική προσέγγιση του εορτασμού της επετείου της Ελληνικής Επανάστασης, που, εκκινώντας από ανοιχτά ερωτήματα πάνω στα έργα της έκθεσης, προτείνει τον συνδυασμό τους με ποιητικό λόγο, αφηγήσεις-μαρτυρίες, στοιχεία της τοπικής και της δημόσιας ιστορίας και, μέσω αυτών, στην ανάδειξη της έννοιας της κοινότητας.

Οι εκπαιδευτικοί που προτίθενται να εφαρμόσουν το πρόγραμμα θα λάβουν το εκπαιδευτικό υλικό, καθώς και συμπληρωματικό υλικό σχετικά με το έργο του Χρήστου Μποκόρου αμέσως μετά την επιμόρφωση.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες εκπαιδευτικοί παρακαλούνται να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα στη διεύθυνση που αναφέρεται στο επισυναπτόμενο έγγραφο έως τις 13 Φεβρουαρίου 2024.

Οι εκπαιδευτικοί θα πληροφορηθούν τη συμμετοχή τους και τον σύνδεσμο για την παρακολούθηση με e-mail στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχουν δηλώσει στην ηλεκτρονική φόρμα. Θα αναρτηθεί ο πίνακας με τις συμμετοχές εκπαιδευτικών από την Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Ιονίων Νήσων στην ιστοσελίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης (https://www.pdeionion.gr)

Πρόγραμμα και αναλυτικές πληροφορίες για τη δήλωση συμμετοχής στο σχετικό έγγραφο της ΠΔΕ Ιονίων Νήσων