Χωρίς αλλαγές η πραγματοποίηση των self-test για την προσέλευση στα σχολεία της Λευκάδας

Επειδή πολλά δημοσιεύματα αναφέρουν την πραγματοποίηση τριών (3) self-test αυτή την εβδομάδα, σας ενημερώνουμε ότι αυτό αφορά μόνο τις σχολικές μονάδες που ήταν σε αναστολή λειτουργίας λόγω έκτακτων καιρικών φαινομένων.

Στα σχολεία που λειτούργησαν κανονικά εφαρμόζεται η κανονική διαδικασία δύο ελέγχων την εβδομάδα, προ της προσέλευσης την Τρίτη (1/2) και την Παρασκευή (4/2).

Υπενθυμίζεται ότι:

  • Ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη, καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.
  • Βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν όλοι οι μαθητές από 4 έως 18 ετών καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί.
  • Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε δημόσιες σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται σε αυτές καταχωρίζουν τη δήλωση και το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα edupass.gov.gr, από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19.

Συνεχής ενημέρωση για τα μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον Covid-19, στο σχετικό κόμβο της ΔΔΕ Λευκάδας.