Νέα Προγράμματα Σπουδών. Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στην εξ αποστάσεως επιμόρφωση (β’ κύκλος της β΄φάσης) για το 2022-2023

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.) απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς όλους τους εν ενεργεία εκπαιδευτικούς, μόνιμους και αναπληρωτές δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στην εξ αποστάσεως επιμόρφωση για το έτος 2022-2023.

Υποβολή αιτήσεων από τη Τρίτη 25-04-2023 ώρα 13:00 έως και τη Δευτέρα 08-05-2023 ώρα 13:00 έως και Δευτέρα 15-05-2023 και ώρα 12:00 (δόθηκε παράταση) οπότε και θα απενεργοποιηθεί η δυνατότητα εισόδου/επεξεργασίας των στοιχείων των αιτούντων.

Οι εκπαιδευτικοί για την υποβολή της αίτησης καλούνται να επισκεφθούν τη δικτυακή πύλη e-IEP. Η διαδικασία υποβολής αίτησης περιλαμβάνει τα ακόλουθα στάδια:

α) Εγγραφή και είσοδο στο μητρώο του ΙΕΠ, https://www.iep.edu.gr/services/mitroo/

β) Συμπλήρωση υποχρεωτικών προσωπικών στοιχείων (Μενού Portfolio/Καρτέλα «Προσωπικά Στοιχεία»)

γ) Επιλογή από το μενού Αιτήσεις της αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα επιμόρφωσης: «Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στα νέα Προγράμματα Σπουδών», MIS 5035543 – Β’ Φάση-Β’ Κύκλος και δήλωση των ακόλουθων στοιχείων:

  • Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης
  • Τύπος σχολείου οργανικής υπηρέτησης (Προσχολική – Δημοτικό – Γυμνάσιο – Λύκειο).
  • *Για αναπληρωτές: Τύπος σχολείου υπηρέτησης με τις περισσότερες ώρες.
  • Ειδικότητα
  • Επιμορφωτικό πρόγραμμα (δηλώνεται η επιθυμητή σειρά προτεραιότητας-έως 2 προτιμήσεις) στην περίπτωση των ειδικοτήτων για τις οποίες προσφέρονται περισσότερα του ενός προγραμμάτων.

δ) Συμπλήρωση απογραφικού δελτίου εισόδου (το οποίο βρίσκεται μέσα στην αίτηση και το οποίο υποβάλλεται ξεχωριστά).

ε) Οριστική υποβολή της αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα επιμόρφωσης.

Προσοχή: Η επιλογή «Αποθήκευση» δεν θεωρείται υποβολή της αίτησης. Η υποβολή αίτησης οριστικοποιείται με την επιλογή «Οριστική Υποβολή».

i) Εκπαιδευτικοί οι οποίοι είχαν υποβάλει αίτηση στον Α’ κύκλο της Β’ Φάσης, αλλά δεν τοποθετήθηκαν σε επιμορφωτικό τμήμα λόγω εξαντλήσεως των διαθέσιμων επιμορφωτών, αυτοδίκαια τοποθετούνται κατά προτεραιότητα σε επιμορφωτικό τμήμα στον Β’, διατηρώντας τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησης τους.

ii) Οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι είχαν υποβάλει αίτηση στον Α’ κύκλο της Β’ Φάσης της Επιμόρφωσης και παρά το ότι τοποθετήθηκαν σε επιμορφωτικό τμήμα δεν συμμετείχαν ή αποσύρθηκαν κατά τη διάρκεια της επιμόρφωσης, δύνανται να υποβάλουν νέα αίτηση παρακολούθησης για τον Β’ κύκλο της Β’ Φάσης της Επιμόρφωσης.

iii) Δεν δύνανται να υποβάλουν αίτηση για την παρούσα επιμόρφωση οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στην Επιμόρφωση της Πιλοτικής Εφαρμογής των ΠΣ ή στον Α’ κύκλο της Β’ Φάσης Επιμόρφωσης και είναι δικαιούχοι Βεβαίωσης Παρακολούθησης/Πιστοποίησης.

Η Σχετική Πρόσκληση