Αιτήσεις Εκπαιδευτικών για συμμετοχή σε Προγράμματα Επιμόρφωσης Β2 επιπέδου ΤΠΕ

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί, από Πέμπτη 12/01/2023 να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής στα προγράμματα της 2ης περιόδου επιμόρφωσης Β2 επιπέδου Τ.Π.Ε. που πρόκειται να διεξαχθεί κατά το διάστημα Μαρτίου – Ιουνίου 2023.

Αιτήσεις συμμετοχής:

Οι αιτήσεις συμμετοχής για την παρούσα περίοδο επιμόρφωσης και η κατανομή των εκπαιδευτικών στα διαθέσιμα προγράμματα επιμόρφωσης γίνονται σε 2 φάσεις:

  • 12 έως 19 Ιανουαρίου 2023 στις 10:00 π.μ. (Α’ φάση υποβολής αιτήσεων και κατανομής των εκπαιδευτικών στα διαθέσιμα προγράμματα επιμόρφωσης με διαδικασία ηλεκτρονικής κλήρωσης),
  • 23 έως 27 Ιανουαρίου 2023 στις 10:00 π.μ. (δημοσιοποίηση αποτελεσμάτων Α’ φάσης και Β’ φάση υποβολής και επικαιροποίησης αιτήσεων από εκπαιδευτικούς που δεν κληρώθηκαν σε προγράμματα που υλοποιούνται ή νέους ενδιαφερομένους, με σκοπό τη συμπλήρωση προγραμμάτων που δεν έλαβαν τον απαιτούμενο αριθμό αιτήσεων για να υλοποιηθούν και την εν γένει συμπλήρωση κενών θέσεων, με σειρά χρονικής προτεραιότητας).

Ενημέρωση 18/1/2023:

Η προθεσμία για την Α’ φάση υποβολής αιτήσεων συμμετοχής εκπαιδευτικών στην επιμόρφωση Β2 επιπέδου Τ.Π.Ε., παρατείνεται μέχρι τη Δευτέρα 23/01/2023, στις 5:00 το απόγευμα, ώστε να μπορέσουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί να υποβάλουν έγκαιρα την αίτησή τους.

Υπενθυμίζεται ότι, μετά την ολοκλήρωση της Α’ φάσης και της κατανομής-κλήρωσης των αιτούντων εκπαιδευτικών στα προγράμματα της επιλογής τους, θα ακολουθήσει η Β’ φάση υποβολής αιτήσεων, η οποία προβλέπεται να ξεκινήσει την Πέμπτη 26/01/2023. Στην φάση αυτή, οι εκπαιδευτικοί που δεν κληρώθηκαν ή που δεν πρόλαβαν να υποβάλουν αίτηση στην Α’ φάση, θα έχουν τη δυνατότητα συμπλήρωσης κενών θέσεων σε προγράμματα που δεν συμπλήρωσαν ικανό αριθμό αιτήσεων ενδιαφερομένων προκειμένου να υλοποιηθούν.

Δείτε τη νέα ανακοίνωση εδώ

Δικαίωμα συμμετοχής:

Δικαίωμα συμμετοχής στην επιμόρφωση έχουν οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλων των κλάδων και ειδικοτήτων της ελληνικής δημόσιας εκπαίδευσης (περιλαμβανομένων των υπηρετούντων αναπληρωτών), οι εκπαιδευτικοί ιδιωτικών σχολείων, καθώς και οι αποσπασμένοι στο εξωτερικό εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε ελληνικά σχολεία της ομογένειας. Επίσης, προϋπόθεση συμμετοχής αποτελεί η πιστοποίηση γνώσεων και ικανοτήτων Β1 επιπέδου Τ.Π.Ε., καθώς και η άσκηση διδακτικού έργου κατά την παρούσα χρονική περίοδο, για να είναι δυνατή η κάλυψη υποχρεώσεων «εφαρμογής στην τάξη».

Η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής και η ενημέρωση των ενδιαφερομένων εκπαιδευτικών για τα διαθέσιμα επιμορφωτικά προγράμματα που τους αφορούν και θα υλοποιηθούν για την περιοχή τους, γίνεται ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος (MIS) της Πράξης, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://e-pimorfosi.cti.gr/mis, με χρήση των κωδικών εισόδου που επίσης χρησιμοποιούσαν κατά την προηγούμενη επιμόρφωσή τους στο Β1 επίπεδο Τ.Π.Ε.

Οδηγίες για την υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής, διατίθενται ΕΔΩ. Στις οδηγίες αυτές περιλαμβάνεται και η διαδικασία ανάκτησης των κωδικών πρόσβασης, για την περίπτωση ενδιαφερομένων που τους έχουν λησμονήσει.

Η υποβολή αίτησης συμμετοχής πραγματοποιείται ΕΔΩ.