5 Οκτωβρίου 2022. Παγκόσμια ημέρα Εκπαιδευτικού

Η Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Οκτωβρίου. Εορτάζει την επέτειο της υιοθέτησης της Σύστασης της ΔΟΕ/UNESCO του 1966 σχετικά με το καθεστώς των εκπαιδευτικών, η οποία θέτει σημεία αναφοράς σχετικά με τα δικαιώματα και τις ευθύνες των εκπαιδευτικών και πρότυπα για την αρχική τους προετοιμασία και περαιτέρω εκπαίδευση, πρόσληψη, απασχόληση και συνθήκες διδασκαλίας και μάθησης. Η σύσταση σχετικά με το καθεστώς του διδακτικού προσωπικού τριτοβάθμιας εκπαίδευσης εγκρίθηκε το 1997 για να συμπληρώσει τη σύσταση του 1966 καλύπτοντας το διδακτικό προσωπικό στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών γιορτάζεται από το 1994.

Είναι μια ημέρα για τον εορτασμό του τρόπου με τον οποίο οι δάσκαλοι μεταμορφώνουν την εκπαίδευση, αλλά και για να σκεφτούμε την υποστήριξη που χρειάζονται για να αναπτύξουν πλήρως το ταλέντο και το επάγγελμά τους και να ξανασκεφτούν τον δρόμο για το επάγγελμα παγκοσμίως.


Το μήνυμα της Υπουργού Παιδείας για την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικού

Τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικού δώσαμε το λόγο στα παιδιά, τα οποία μέσα από καλλιτεχνικές δημιουργίες, απέδωσαν με μία εικόνα χίλιες λέξεις. Μηνύματα γεμάτα αγάπη, μηνύματα γεμάτα αναγνώριση του έργου σας. Λόγια από καρδιάς που εκφράζουν τη βαθιά ευγνωμοσύνη των παιδιών για το πολύτιμο δώρο που τους προσφέρετε, αλλάζοντάς τους τη ζωή: τη γνωριμία με τη γνώση, που τους κάνει να συνειδητοποιούν το απεριόριστο των δυνατοτήτων τους και να θέτουν υψηλούς στόχους.

Σας ευχαριστούμε για όλα. Η προσφορά σας είναι ανεκτίμητη.


Οι δημιουργίες των παιδιών για την Ημέρα του εκπαιδευτικού:

Οι δημιουργίες των παιδιών για την Ημέρα του εκπαιδευτικού


Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικού – Υλικό από τον σχετικό κόμβο της UNESCO

5 Οκτωβρίου 2022. Παγκόσμια ημέρα Εκπαιδευτικού