Εγκύκλιος για την υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου υποψηφίων στις Επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ και ΕΠΑΛ 2022

Οι υποψήφιοι των επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ προκειμένου να υποβάλουν το μηχανογραφικό τους δελτίο για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, πρέπει:

Α. από την Τετάρτη 5-10-2022 έως και τη Δευτέρα 10-10-2022 να προσέλθουν στο Λύκειό τους και να δημιουργήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password)

Β. μέσα στην ίδια προθεσμία (από την Τετάρτη 5-10-2022 έως και τη Δευτέρα 10-10-2022 μέχρι τις 24.00) να υποβάλουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό τους δελτίο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://michanografiko.it.minedu.gov.gr.

Δικαίωμα να υποβάλουν φέτος Μηχανογραφικό Δελτίο ΓΕΛ και ΕΠΑΛ  έχουν οι υποψήφιοι που συμμετείχαν στις Επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ έτους 2022 και εξετάστηκαν τουλάχιστον σε δύο μαθήματα. Η δημιουργία του κωδικού ασφαλείας (password) από αυτούς τους υποψηφίους για υποβολή μηχανογραφικού δελτίου, θα γίνεται στο ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ που υπέβαλαν Αίτηση-Δήλωση.

Οι υποψήφιοι για να δημιουργήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), θα επιδεικνύουν στο Λύκειό τους το δελτίο εξεταζομένου ή την αστυνομική τους ταυτότητα/διαβατήριο. Σε περίπτωση εξουσιοδοτημένου από τον υποψήφιο εκπροσώπου, θα κατατίθεται στο Λύκειο η πρωτότυπη εξουσιοδότηση, θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από αρμόδια αρχή.

Εξυπακούεται, ότι προϋπόθεση για τη συμμετοχή στη διαδικασία επιλογής είναι η απόκτηση – κατοχή τίτλου απόλυσης για όλους τους υποψηφίους ΓΕΛ. ή η απόκτηση – κατοχή Απολυτηρίου και Πτυχίου ειδικότητας για όλους τους υποψηφίους ΕΠΑΛ.

Περισσότερα στη σχετική εγκύκλιο