Οι βάσεις εισαγωγής στα ΔΙΕΚ με το Παράλληλο Μηχανογραφικό 2022. Οδηγίες εγγραφής.

Για τις Πανελλαδικές 2023, δείτε εδώ

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα επιλογής υποψηφίων για τα Δημόσια ΙΕΚ.

Οι υποψήφιοι για εισαγωγή στα δημόσια ΙΕΚ μπορούν να συνδεθούν στην ιστοσελίδα του παράλληλου μηχανογραφικού (https://michanografiko-diek.it.minedu.gov.gr) με τους κωδικούς των πανελλαδικών και να πληροφορηθούν το αποτέλεσμά τους. Ταυτόχρονα, θα υπάρχει στην ίδια ιστοσελίδα σύνδεσμος με μια λίστα με τους επιτυχόντες, η οποία περιέχει μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Δείτε τις Βάσεις Εισαγωγής Γενικής Κατηγορίας Υποψηφίων στα ΔΙΕΚ με το Παράλληλο Μηχανογραφικό.

Δείτε τις Βάσεις Εισαγωγής για την ειδική περίπτωση Ελληνοκυπρίων από τα κατεχόμενα της Κύπρου ή μελών της Ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας

Δείτε τα στατιστικά προτιμήσεων των υποψηφίων

Αν δεν θυμάστε το συνθηματικό σας, τότε αναζητήστε τον κωδικό εξετάσεών σας στη Λίστα Επιτυχόντων στα ΔΙΕΚ με Παράλληλο.

Οδηγίες εγγραφής στα ΔΙΕΚ για το 2022-2023

Οι εγγραφές για τους επιτυχόντες στα Δημόσια ΙΕΚ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων ξεκινούν την Πέμπτη 1-9-2022 και λήγουν την Δευτέρα 12-9-2022.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ώρες προσέλευσης των επιτυχόντων στα Δημόσια ΙΕΚ, μπορείτε να απευθύνεστε στις γραμματείες των ΙΕΚ.

Δείτε τα στοιχεία αυτά ανά ΔΙΕΚ και ανά Υπουργείο εποπτείας στο μενού Επικοινωνία.

Διαβάστε τις οδηγίες και τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την εγγραφή των επιτυχόντων για τα Δημόσια ΙΕΚ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Όλοι οι υποψήφιοι που υπέβαλαν παράλληλο μηχανογραφικό, μπορούν να υποβάλουν νέα αίτηση στην αντίστοιχη διαδικασία υποβολής αιτήσεων που γίνεται κάθε χρόνο το Σεπτέμβριο στο σύστημα Επιλογής Υποψηφίων Καταρτιζομένων σε Δ.Ι.Ε.Κ. του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Όμως, δικαίωμα εγγραφής έχουν σε ΕΝΑ ΜΟΝΟ τμήμα Δ.Ι.Ε.Κ. ή Α.Ε.Ι..

Επιτυχόντες σε Δ.Ι.Ε.Κ. που δεν θα κάνουν εγγραφή εντός προθεσμίας, χάνουν το δικαίωμα εγγραφής τους.


Για τις Βάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022, δείτε εδώ