Υποψήφιοι ΕΠΑ.Λ. Οδηγίες για την εξέταση του μαθήματος Αρχιτεκτονικό Σχέδιο

Όπως ήδη γνωρίζετε, οι υποψήφιοι ΕΠΑΛ που θα εξεταστούν στο μάθημα ειδικότητας Αρχιτεκτονικό Σχέδιο θα χρησιμοποιήσουν κόλλες Γραμμικού Σχεδίου. Οι υποψήφιοι πρέπει να γνωρίζουν τα παρακάτω:

Για το μάθημα Αρχιτεκτονικό Σχέδιο δίνεται στους υποψήφιους χαρτί σχεδίασης, που οι εξωτερικές του διαστάσεις είναι 0,50 μ. Χ 0,70 μ. και οι εσωτερικές διαστάσεις, στις οποίες γίνεται η σχεδίαση, 0,50 μ. Χ 0,58 μ.. Για το λόγο αυτό, ο υποψήφιος πρέπει να έχει μαζί του στις εξετάσεις πινακίδα σχεδίασης διαστάσεων ανάλογων με το χαρτί σχεδίασης και τα απαραίτητα για τη σχεδίαση όργανα και υλικά, δηλαδή χαρτί πρόχειρο σχεδίασης (ριζόχαρτο ή άλλο, περίπου σε διάσταση Α4), μολύβια με διαφορετική σκληρότητα για διαφορετικά πάχη γραμμών, όργανα για σχεδίαση με μολύβι ή με σινική μελάνη, ταυ ή παραλληλογράφο, τρίγωνα σχεδίασης, κοινό υποδεκάμετρο και τα λοιπά αναγκαία μέσα σχεδίασης (διαβήτη, καμπυλόγραμμο, γομολάστιχα, ξύστρες κ.λπ.), καθώς και μεγεθυντικό φακό.

Απαγορεύεται, όμως, να χρησιμοποιούν συστήματα σχεδίασης, δηλαδή ειδικά εκτυπωτικά μηχανήματα γραφής και σχεδίασης γραμμάτων, ζελατίνες ή μεταλλικά στοιχεία τυποποιημένων γραμμάτων, αυτοκόλλητα (ράστερ, λετρασέτ κ.λπ.) γραμμάτων ή γραμμοσκιάσεων, κλιμακόμετρα (υποδεκάμετρα σε διάφορες κλίμακες, ένα: είκοσι, ένα: πενήντα κ.λπ.), κομπιουτεράκια και μοιρογνωμόνιο.

Αναλυτικά οι Οδηγίες