Πανελλαδική συγκέντρωση Ειδών Πρώτης Ανάγκης από το «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Σας ενημερώνουμε ότι ο Εθελοντικός Οργανισμός για τα παιδιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού», επιθυμεί να συγκεντρώσει είδη πρώτης ανάγκης, καθώς και λούτρινα παιχνίδια, για τη φροντίδα και υποστήριξη των παιδιών και των οικογενειών στην Ουκρανία. Ο ανωτέρω Οργανισμός καλεί τους μαθητές και τις μαθήτριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να συμμετάσχουν στη δράση «Το αρκουδάκι μου για σένα», συγκεντρώνοντας παιχνίδια και συγκεκριμένα είδη για την Ουκρανία που θα αποσταλούν άμεσα, στο πλαίσιο της ανθρωπιστικής βοήθειας. Λαμβάνοντας υπόψη τις επισημάνσεις των ειδικών, κρίνεται εξαιρετικά βοηθητικό για τα παιδιά της χώρας μας να αναλάβουν δράση συμμετέχοντας ενεργά σε κάποια προσπάθεια, στηρίζοντας τους ανθρώπους που πλήττονται και κυριότερα τους συνομηλίκους τους. Με αυτόν τον τρόπο, θα διαχειριστούν αποτελεσματικότερα την πολύ δυσάρεστη και τρομακτική πραγματικότητα και παράλληλα θα ενισχυθεί η αίσθηση ελέγχου της κατάστασης. Οι μαθητές και οι μαθήτριες που επιθυμούν να συμμετάσχουν, κατόπιν ενημέρωσής τους από τους εκπαιδευτικούς, μπορούν να παραδώσουν στο σχολείο τους ένα λούτρινο παιχνίδι τους (σε καλή κατάσταση) για να σταλεί σε ένα παιδί στην Ουκρανία, καθώς και είδη από την παρακάτω λίστα.

Σας παραθέτουμε ενδεικτική λίστα προϊόντων για τα παιδιά και τις οικογένειες στην Ουκρανία:

Συσκευασμένα είδη τροφίμων: Βρεφικό γάλα ν.1 και ν.2 (σκόνη), ρυζάλευρο, έτοιμες βρεφικές τροφές, ατομικά νερά, μπάρες δημητριακών.

Είδη βρεφικής και προσωπικής φροντίδας: πάνες, μωρομάντηλα, κρέμες συγκάματος, μάρσιπους, θερμός.

Απαραίτητα είδη και είδη υγιεινής: σκηνές, κουβέρτες, υπνόσακους, χαρτί υγείας.

Τα παιχνίδια και τα είδη, που θα συγκεντρωθούν, θα παραδοθούν από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Ουκρανία, στο πλαίσιο της ανθρωπιστικής βοήθειας που θα αναχωρήσει άμεσα, σε συνεργασία με το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δράση «Το αρκουδάκι μου για σένα» και την Πανελλαδική Συγκέντρωση Ειδών Πρώτης Ανάγκης για τα παιδιά και τις οικογένειες στην Ουκρανία, μπορείτε να επικοινωνήσετε με «Το Χαμόγελο του Παιδιού», στα τηλέφωνα:11040 (αστική χρέωση) ή 2103306140.

Τα παιχνίδια και τα είδη μπορούν να παραδίδονται ΔΩΡΕΑΝ, ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΩΣΗ, σε οποιοδήποτε κατάστημα ΕΛΤΑ ή κατάστημα ΕΛΤΑ COURIER πανελλαδικά, με την ένδειξη ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ – ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ.

Τα είδη θα παραδοθούν από τα ΕΛΤΑ και τα ΕΛΤΑ Courier στον Οργανισμό.

Δείτε το έγγραφο

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...