IepX. Γ΄ φάση ασύγχρονης εξ’ αποστάσεως επιμόρφωσης εκπαιδευτικών γενικής και ειδικής αγωγής, μέσω ΜOOCS

Σας ενημερώνουμε πως οι εγγραφές για τη γ’ φάση επιμόρφωσης μέσω ανοικτών διαδικτυακών μαθήματων (ΜOOCS) που υλοποιείται στο πλαίσιο της Δράσης 5 «επιμόρφωση, ενδοσχολική και εξ αποστάσεως, εκπαιδευτικών γενικής και ειδικής αγωγής» της Πράξης «Καθολικός σχεδιασμός και ανάπτυξη προσβάσιμου ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού» με κωδικό ΟΠΣ (ΜΙS) 5001313, θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 13-04-2022 και ώρα 13:00, έως και Τετάρτη 11-05-2022 και ώρα 13:00.

Η γ’ φάση επιμόρφωσης θα υλοποιηθεί από 16-05-2022 έως 03-07-2022.

Σημειώνεται πως η επιμόρφωση δεν έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα. Για την παρακολούθηση των μαθημάτων στη γ’ φάση επιμόρφωσης δεν απαιτείται να έχετε παρακολουθήσει την α’ και β’ φάση επιμόρφωση.

Όσοι/ες εκπαιδευτικοί δεν είχαν καταφέρει να ολοκληρώσουν τις ενότητες των μαθημάτων που είχαν επιλέξει στην α’ και β’ φάση, θα έχουν τη δυνατότητα να τα ολοκληρώσουν και μετά την έναρξη της γ’ φάσης έως και τις 10 Ιουλίου 2022.

Επισημαίνεται επίσης ότι οι διαδικασίες εγγραφής και δήλωσης μαθημάτων της πλατφόρμας ΙΕΡΧ και εισόδου στην πλατφόρμα για παρακολούθηση των μαθημάτων, αναλυτικές πληροφορίες για την ομάδα στόχου, τα διαθέσιμα μαθήματα, τις φάσεις και το χρονοδιάγραμμα της επιμόρφωσης καθώς και η διαδικασία παρακολούθησης των μαθημάτων, αλλά και οι προϋποθέσεις έκδοσης βεβαίωσης παρακολούθησης περιγράφονται αναλυτικά στο επισυναπτόμενο κείμενο της Ανακοίνωσης του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής και ότι για την ενημέρωση των ενδιαφερομένων θα υπάρχουν συνεχείς ανακοινώσεις και διευκρινιστικές οδηγίες στην ιστοσελίδα του ΙΕΠ, (http://www.iep.edu.gr/el/anakoinoseis-top), της Πράξης (http://prosvasimo.iep.edu.gr/el/) και της iepx.iep.edu.gr:

iepx

Για τις διαδικασίες εγγραφής και παρακολούθησης δείτε εδώ