Εγγραφές μαθητών και μαθητριών στο 2ο Πειραματικό ΓΕΛ Λευκάδας

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

σας ενημερώνουμε ότι η Ηλεκτρονική Πλατφόρμα για την κατάθεση αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους γονείς/κηδεμόνες για εισαγωγή των μαθητών/τριών στο 2ο Πειραματικό ΓΕΛ Λευκάδας θα παραμείνει ανοιχτή από την Τρίτη 15 Μαρτίου 2022 και ώρα 13:00 μέχρι και την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022 και ώρα 15:00.

Η πρόσβαση στην πλατφόρμα μπορεί να γίνει μέσω του συνδέσμου:https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/aitese-eisagoges- matheton-kai-mathetrion-sta-protupa-kai-peiramatika-skholeia

Απαιτούνται οι κωδικοί του TAXISNET του γονέα ή κηδεμόνα.

Η εισαγωγή μαθητών/τριών στην Α τάξη του Λυκείου για το σχολικό έτος 20222023 πραγματοποιείται με δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Μαΐου 2022.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όλοι οι μαθητές/τριες οι οποίοι αποφοιτούν από την Γ Γυμνασίου τη σχολική χρονιά 20212022 από όλα τα σχολεία του Νομού Λευκάδας και από οποιαδήποτε άλλη περιοχή ,με την προϋπόθεση υποβολής ΜΟΝΟ μίας αίτησης για ένα ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Το ωράριο λειτουργίας του Πειραματικού Λυκείου είναι το ίδιο με το ωράριο λειτουργίας όλων των Γενικών Λυκείων (8.15-13.50).

Οι μαθητές των Πειραματικών μπορούν προαιρετικά να παρακολουθήσουν Ομίλους και μαθήματα Ενισχυτικής Διδασκαλίας( από τις 13.50 έως τις 15.20).

Τη σχολική χρονιά 20202021 με βάση τις επιθυμίες των μαθητών τις προτάσεις που υποβλήθηκαν από τους καθηγητές και την έγκριση του ΕΠ.ΕΣ (Επιστημονικό Εποπτικό Συμβούλιο του Σχολείου) δημιουργήθηκαν και λειτούργησαν 8 Όμιλοι (Ιστορία και Κινηματογράφος, Εργαστήριο Στατιστικής Ερευνώντας γύρω από τον νόμο του πρώτου ψηφίου, Επικοινωνία και Δημιουργικότητα Η δύναμη των διαφημιστικών σποτ, Όμιλος Ρητορίας, 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή 1922 2022, Μετά το Λύκειο τι;, Δημιουργία σχολικής εφημερίδας, Ψηφιακές Δεξιότητες – 21ος Αιώνας) και 22 τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας, η οποία απευθύνεται στο επίπεδο του κάθε μαθητή/τριας ανάλογα με το ενδιαφέρον του και τις ανάγκες του.

Τη φετινή σχολική χρονιά με δεδομένη την ολοκλήρωση της διαδικασίας εισαγωγής μαθητών πριν τη λήξη του σχολικού έτους θα δοθεί η δυνατότητα να ενημερώσουμε νωρίς τους μαθητές μας για τις δράσεις μας αυτές (Όμιλοι και Ενισχυτική Διδασκαλία) για να οργανώσουν έγκαιρα τις απογευματινές δραστηριότητές τους. Επίσης θα δοθεί η δυνατότητα μετακίνησης μετά τη λήξη του ωραρίου προς τις περιοχές τους ,εφόσον δεν υπάρχει συγκοινωνία όταν τελειώνουν τα μαθήματα.

Επίσης μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Διευθυντή του Σχολείου στο τηλέφωνο 2645022640 ή στο email: mail@2lyklefkad.lef.sch.gr ή με τη  φυσική παρουσία σας στο σχολείο.

Η ιστοσελίδα της Δ.Ε.Π.Π.Σ. https://depps.minedu.gov.gr/ (ΦΕΚ Β 1144, ΚΕΦ. Α’ και ΦΕΚ 983Β’ άρθρο 3, ΙΙ).

Σας ευχόμαστε ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

Ο Διευθυντής

Κώστας Α. Αραβανής

Φυσικός MSc