Μέτρα προστασίας κατά τη διεξαγωγή των ΠΚΕ για εισαγωγή σε ΑΣΕΙ και ΑΣΣΥ

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του ΓΕΕΘΑ, κατά τις επικείμενες Προκαταρκτικές Εξετάσεις Υποψηφίων ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ θα τηρηθούν τα παρακάτω μέτρα αποφυγής και περιορισμού διάδοσης της πανδημίας COVID-19:

Είναι υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (N95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλής μάσκας από όλους τους υποψηφίους και το προσωπικό, σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους των εξεταστικών κέντρων. Δεν συνίσταται η χρήση μάσκας από στους υποψηφίους κατά τη διάρκεια των αθλητικών δοκιμασιών.

Είναι υποχρεωτική η απλή επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή βεβαίωσης νόσησης εντός του τελευταίου τριμήνου ή η απλή επίδειξη βεβαίωσης αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου PCR έως και σαράντα οκτώ (48) ώρες πριν την πρώτη ημέρα της έναρξης των εξετάσεων, τα οποία οι υποψήφιοι θα έχουν καθημερινά μαζί τους. Σε περίπτωση που οι εξετάσεις παρατείνονται πέραν των επτά (7) ημερών μετά την αρνητική εξέταση μοριακού ελέγχου (PCR), οι μη εμβολιασμένοι και μη έχοντες πιστοποιητικό νόσησης τελευταίου τριμήνου υποχρεούνται σε προσκόμιση αρνητικού RAPID test ή PCR την έβδομη ημέρα μετά τον αρχικό μοριακό έλεγχο.

Σε περίπτωση νόσησης που πιστοποιείται με θετικό PCR, οι υποψήφιοι δύνανται να λάβουν μέρος στις εξετάσεις εφόσον έχουν αρνητικό RAPID test, δεν έχουν συμπτώματα και αρχίζουν τις εξετάσεις τουλάχιστον δεκαπέντε (15) ημέρες μετά τον θετικό μοριακό έλεγχο.

Για τους υποψηφίους ηλικίας κάτω των 18 ετών, που έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις του εμβολίου και δεν έχουν την δυνατότητα έκδοσης Ελληνικού Πιστοποιητικού Εμβολιασμού, είναι αποδεκτή η επίδειξη του Ευρωπαϊκού Πιστοποιητικού Εμβολιασμού, το οποίο θα πρέπει να φέρουν καθημερινά μαζί τους.

Δείτε τις σχετικές ανακοινώσεις εδώ και εδώ.


Δείτε ακόμη:

Δικαιολόγηση απουσιών μαθητών/τριών Γ’ Λυκείου για τη συμμετοχή σε ΠΚΕ

Χρονοδιάγραμμα και οδηγίες για τις Προκαταρκτικές Εξετάσεις για την εισαγωγή στα ΑΣΕΙ – ΑΣΣΥ

Η Προκήρυξη για την εισαγωγή στις Στρατιωτικές Σχολές ακαδημαϊκού έτους 2022 -2023


Συνεχής ενημέρωση για τις Πανελλαδικές εξετάσεις, στο σχετικό κόμβο της ΔΔΕ Λευκάδας