Τροποποίηση ημερομηνιών και του τόπου διεξαγωγής Πανελληνίων Διαγωνισμών Φυσικής «Αριστοτέλης».

Νέα ενημέρωση 9/3/2022:  Η Επιστημονική – Οργανωτική Επιτροπή των διαγωνισμών Φυσικής Γυμνασίου – Λυκείου “Αριστοτέλης” 2022 ανακοινώνει ότι λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών που αναμένεται να επικρατήσουν σε πολλές περιοχές της χώρας η διενέργεια των διαγωνισμών μετατίθεται την Παρασκευή 18/3/2022, τις ίδιες ώρες. Ενημερώνονται τα σχολεία, τα οποία έχουν λάβει ήδη τις σχετικές οδηγίες, ότι θα σταλεί νέος σύνδεσμος webex επικοινωνίας κατά την ημέρα των διαγωνισμών, αντί αυτού που αναγράφεται σε αυτές.

Η υποβολή δηλώσεων συμμετοχής παρατείνεται αντίστοιχα μέχρι την προηγούμενη ημέρα της διενέργειας των διαγωνισμών.

Λόγω της παράτασης της πανδημίας τροποποιούνται οι ημερομηνίες και οι τόποι διεξαγωγής των Πανελληνίων Διαγωνισμών Φυσικών / Φυσικής Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου «Αριστοτέλης» 2022 (που οδηγούν και στη Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής 2022), οι οποίοι οργανώνονται από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών/Τμήμα Φυσικής και την Ελληνική Εταιρεία Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση.

Η τροποποίηση αποσκοπεί αποκλειστικά σε ασφαλέστερη για την υγεία των μαθητών/τριών (και εκπαιδευτικών και γονέων) διεξαγωγή τους, μόνο στις τάξεις τους, και όχι σε άλλα σχολεία / εξεταστικά κέντρα όπου θα συγχρωτισθούν και με άλλους/ες μαθητές/τριες, ενώ απορρίπτεται η επιλογή των κατ’ επίφαση «διαγωνισμών» από απόσταση.

Επισημαίνεται ότι κατά τη διάρκεια των διαγωνισμών θα τηρηθούν όλα τα άλλα προβλεπόμενα από τις προαναφερθείσες Αποφάσεις / Εγκρίσεις των Διαγωνισμών, που θα πραγματοποιηθούν:

Ο Διαγωνισμός Φυσικών για το Δημοτικό Σχολείο την Τετάρτη 23/3/2022, ενδοσχολικά (στις τάξεις των μαθητών/τριών), τις ώρες 10.00-12.00 (σε μία φάση)

Ο Διαγωνισμός Φυσικής για το Γυμνάσιο την Παρασκευή 11/3/2022, ενδοσχολικά (στις τάξεις των μαθητών/τριών), τις ώρες 12.00-14.00 (σε μία φάση,όπως κάθε χρόνο).

Ο Διαγωνισμός Φυσικής για το Λύκειο την Παρασκευή 11/3/2022, ενδοσχολικά (στις τάξεις των μαθητών/τριών), τις ώρες 12.00-14.00 για την Α’ και Β’ τάξη (σε μία φάση, όπως κάθε χρόνο) και 11.00-14.00 για τη Γ’ τάξη.

Η β’ φάση για τη Γ’ Λυκείου προβλέπεται να διεξαχθεί στις 16/4/2022, εφόσον οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέπουν, στον χώρο του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (θα δημοσιοποιηθούν εγκαίρως σχετικές οδηγίες).

Περισσότερα στο σχετικό έγγραφο

Η ενημέρωση του Υπουργείου