Ενημέρωση σχετικά με τις διαδικτυακές ξεναγήσεις στη Βουλή των Ελλήνων

Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με αρ. πρωτ. 1481/16-12-2021 επιστολή του Γενικού Γραμματέα του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία σε συνεργασία με τη Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων διοργανώνει διαδικτυακές ξεναγήσεις στην αίθουσα της Ολομέλειας και στην έκθεση «Αντικρίζοντας την Ελευθερία! Στη Βουλή των Ελλήνων δύο αιώνες μετά» για μαθητές/τριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι μαθητές/τριες θα έχουν τη δυνατότητα με την καθοδήγηση των εμψυχωτών να περιηγηθούν εικονικά μέσω τρισδιάστατης εικονικής περιήγησης στην αίθουσα των συνεδριάσεων, στο Περιστύλιο και στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου φιλοξενείται η επετειακή έκθεση που επιμελήθηκε η Βιβλιοθήκη της Βουλής, και να έρθουν σε επαφή με σπάνια εικαστικά και κειμενικά τεκμήρια που αφηγούνται την πορεία των Ελλήνων προς την ελευθερία.

Οι διαδικτυακές ξεναγήσεις θα πραγματοποιούνται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Webex Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή στις 10:00.

Όσα σχολεία επιθυμούν να συμμετάσχουν μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά από τις 20 Ιανουαρίου 2022 (καθημερινά, 9:00-16:00) με το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιδρύματος της Βουλής.

Επισημαίνεται ότι οι ανωτέρω διαδικτυακές ξεναγήσεις θα πραγματοποιηθούν τηρώντας απαρέγκλιτα τις οδηγίες του Υ.ΠΑΙ.Θ. και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για την προστασία από τον κορωνοϊό COVID-19, καθώς προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στην αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αντιμετώπιση των επιδημιολογικών κινδύνων και στη μείωση της πιθανότητας να εκτεθεί το εκπαιδευτικό προσωπικό και το μαθητικό δυναμικό των σχολείων σε επικίνδυνο ιικό φορτίο.

Η εγκύκλιος