Σεμινάριο «Διαδρομές Ιστορίας και Τέχνης στη Λευκάδα»

Σας ενημερώνουμε σχετικά με το διεπιστημονικό σεμινάριο, με τίτλο: «Διαδρομές Ιστορίας και Τέχνης στη Λευκάδα», που διοργανώνει το Κέντρο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης. Στο σεμινάριο προσκαλούνται εκπαιδευτικοί, φοιτητές, μαθητές, νέοι επιστήμονες, κληρικοί και γενικά κάθε ενδιαφερόμενος που επιθυμεί να συμμετάσχει σε αυτό.

Οι συνολικά δεκαπέντε (15) εισηγήσεις – παρουσιάσεις των πεπειραμένων και καταξιωμένων ομιλητών καλύπτουν έναν ευρύ κύκλο επιστημονικών πεδίων και σχετίζονται με τον θεματικό άξονα: «Από το ’21 στο ‘22».

Συνδυάζουν δηλαδή τις δύο επετείους που τιμά και γιορτάζει ο Ελληνισμός, τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Έξοδο και Καταστροφή, διερευνώντας το ιστορικό πλαίσιο και το κοινωνικό περιβάλλον των δύο αυτών ιστορικών σταθμών, καθώς και άλλα συναφή και σημαντικά ζητήματα.

σεμινάριο διαδρομές ιστορίας και τέχνης στη Λευκάδα

Σκοπός της διοργάνωσης είναι η αναδίφηση στην ιστορική και κοινωνική διαδρομή του τόπου και του έθνους μας, η ουσιαστική κατανόηση επιμέρους πτυχών της, η ανάδειξη και εκτίμηση του πλούσιου πολιτισμικού μας αποθέματος, αλλά και η αναζήτηση τρόπων για την περαιτέρω μετάδοση της γνώσης και της εμπειρίας που θα αποκτηθεί στον περίγυρό μας – από τους εκπαιδευτικούς στους μαθητές, κ.ο.κ.

Το σεμινάριο αρχίζει την Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2021 και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 2 Απριλίου 2022.

Τόσο για λόγους πρόληψης της περαιτέρω διασποράς του νέου κορωνοϊού Covid-19 όσο και προκειμένου να μπορέσουν να συμμετάσχουν ενδιαφερόμενοι και εκτός Λευκάδος, οι συναντήσεις θα διεξαχθούν διαδικτυακά, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας Zoom. Για δηλώσεις συμμετοχής και το σύνδεσμο του Σεμιναρίου, δείτε το συνημμένο δελτίο τύπου του Κέντρου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης.

Δείτε το Δελτίο τύπου με όλες τις πληροφορίες

Δείτε το Πρόγραμμα του Σεμιναρίου