3ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Οικονομικών 2022 και 5η Διεθνή Ολυμπιάδα Οικονομικών 2022

Σκοπός του Διαγωνισμού είναι η περαιτέρω ενασχόληση και εμβάθυνση των μαθητών στην επιστήμη των Οικονομικών (και ειδικότερα, στα αντικείμενα της Μικροοικονομικής και της Μακροοικονομικής Ανάλυσης). Επιπρόσθετα, η συμμετοχή στον διαγωνισμό προωθεί την εξοικείωση των μαθητών με τις έννοιες και τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται στην σύγχρονη Οικονομική Θεωρία και Ανάλυση.

Στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Οικονομικών έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν οι μαθητές και μαθήτριες Λυκείων.

Οι φάσεις του διαγωνισμού είναι τρεις (3), ήτοι οι «ΞΕΝΟΦΩΝ», «ΠΛΑΤΩΝ» και «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ». Στις τρεις φάσεις του διαγωνισμού, εκτός από γνώσεις Οικονομικών, απαιτούνται και στοιχειώδεις γνώσεις Μαθηματικών, ενώ θεωρείται απαραίτητο προσόν η καλή γνώση Αγγλικών.

Η εξεταστέα ύλη του Διαγωνισμού περιλαμβάνει τις εξής κύριες θεματικές κατηγορίες: Μακροοικονομία, Μικροοικονομία και Χρηματοοικονομικά.

Από την τρίτη φάση του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Οικονομικών 2021 (ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ) προκύπτουν οι πέντε πρώτοι (σε βαθμολογία) μαθητές οι οποίοι εκπροσωπούν την Ελλάδα στη Διεθνή Ολυμπιάδα Οικονομικών (International Economics Olympiad – ΙΕΟ).

Περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο διεξαγωγής του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Οικονομικών, μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα https://contest.econ.uth.gr και στο σχετικό έγγραφο του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που είναι και ο διοργανωτής και 2 εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Διεθνή Ολυμπιάδα Οικονομικών.