Εγκύκλιος σχετικά με τις παρελάσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Εορτής της 28ης Οκτωβρίου σχολικού έτους 2021-2022

Λαμβάνοντας υπόψη τις με αριθμ. πρωτ. 74901/13-10-2021 και 74928/13-10-2021 εγκυκλίους του ΥΠΕΣ., σας ενημερώνουμε για τα εξής:

Για τον συντονισμό της ροής της παρέλασης οι συντονιστές παρελάσεων συνεργάζονται με τους βοηθούς τους και με τους συνοδούς καθηγητές/τριες των σχολικών μονάδων.

Επισημαίνεται ότι οι οικείες Περιφερειακές και Δημοτικές αρχές έχουν την ευθύνη κατάρτισης του προγράμματος των παρελάσεων.

Αναφορικά με τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να τηρηθούν στις παρελάσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα το Υπουργείο Υγείας διευκρινίζει ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και σε εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει συνάθροιση και συνωστισμός.

Επομένως, την ώρα της παρέλασης, η χρήση μάσκας δεν θα είναι υποχρεωτική για τους παρελαύνοντες, αφού θα είναι στοιχισμένοι, ωστόσο, όσοι παρελάσουν θα πρέπει πριν και μετά την παρέλαση – εφόσον είναι συνωστισμένοι και όχι σε στοίχιση – να φορούν τις μάσκες τους.

Σημειώνεται ότι η διάρκεια της παρέλασης δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 60 λεπτά

Δείτε το έγγραφο με τις οδηγίες

Η εγκύκλιος του ΥΠΕΣ

Η εγκύκλιος για τη σχολική εορτή

Επιπλέον για τη Λευκάδα…

Την Τετάρτη 27 -10-2021 και ώρα 11:00 θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Ηρώου της πόλης το προσκύνημα και η κατάθεση στεφάνων εκπροσώπων των μαθητών/τριών τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις του 1,5 μέτρου και τη χρήση προστατευτικής μάσκας

Την Πέμπτη 28-10-2021 και ώρα 11:00 θα παρευρεθούν στην επίσημη δοξολογία μόνο οι σημαιοφόροι των σχολείων μας.

Οι μαθητές προς αποφυγή συνωστισμού δε θα βρίσκονται στο χώρο που θα τελεστεί η επίσημη δοξολογία.

Παρακαλούμε για την πιστή εφαρμογή των μέτρων για Covid-19.

Το έγγραφο με τις διευκρινήσεις του Δ/ντή Δ/βάθμιας Εκπ/σης Λευκάδας