ΦΕΚ και εγκύκλιος για τη λειτουργία της πλατφόρμας Edupass.gov.gr

Σας ενημερώνουμε ότι στο ΦΕΚ 4558/01-10-2021 δημοσιεύτηκε η υπ. αριθ. 124068/ΓΔ4/01-10-2021 ΚΥΑ με θέμα: «Τήρηση θυρίδων αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr-ΕΨΠ) και έλεγχος σχετικά με τη συνδρομή των νόμιμων προϋποθέσεων για τη δυνατότητα της φυσικής παρουσίας σε εκπαιδευτική δομή μέσω της ειδικής πλατφόρμας edupass.gov.gr

Στην πλατφόρμα edupass θα γίνεται η δήλωση παρουσίας και συμμετοχής στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία σε δημόσιες δομές με βάση το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικού rapid test ή self-test.

Δείτε το ΦΕΚ

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, μόλις ολοκληρωθεί η δημιουργία ηλεκτρονικών θυρίδων στο gov.gr για τις δημόσιες σχολικές μονάδες της χώρας, η λειτουργία της πλατφόρμας θα επεκταθεί και στις δημόσιες σχολικές μονάδες, οπότε και θα αποσταλούν νέες σχετικές οδηγίες.

Δείτε την εγκύκλιο

Δείτε το εγχειρίδιο για Διευθυντές/τριες Σχολείων

Δείτε το βίντεο με τα βήματα που θα ακολουθούνται:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Μέχρι να λειτουργήσει επισήμως η πλατφόρμα και για τα σχολεία, οι μαθητές και οι γονείς τους συνεχίζουν να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα self-testing.gov.gr προκειμένου να εκδώσουν τη «Σχολική κάρτα για COVID-19» για να προσέρχονται στις σχολικές μονάδες, σύμφωνα με το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο.