Τηλέφωνα υποστήριξης

ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ: 11525

 Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 με 17:00, χωρίς χρέωση.

Πληροφορίες σχετικές με την ψυχική υγεία των παιδιών, την άσκηση βίας στην οικογένεια, παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο και παιδιά με ειδικές ανάγκες. Επίσης δίνεται η δυνατότητα επώνυμων και ανώνυμων καταγγελιών για περιστατικά κακοποίησης ανηλίκων.

ΕΨΥΠΕ: 801 801 1177 (για γονείς και ενήλικες που επιθυμούν να μιλήσουν για θέματα σχετικά με παιδιά και εφήβους)

Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή από τις 9:30 το πρωί έως τις 8:30 το βράδυ με κόστος μια αστική μονάδα από σταθερό τηλέφωνο

Οι γονείς τηλεφωνούν συχνά για θέματα γύρω από το ρόλο τους (κατάλληλοι χειρισμοί και στάσεις για καθημερινά θέματα των παιδιών), για συναισθηματικές δυσκολίες των παιδιών τους, για προβλήματα στη σχέση με τα παιδιά τους και για μαθησιακά θέματα. Μερικά από τα πιο συνηθισμένα θέματα για τα οποία καλούν οι εκπαιδευτικοί είναι οι συναισθηματικές δυσκολίες μαθητών τους, η σχέση των μαθητών με τους εκπαιδευτικούς και άλλα πρόσωπα, οι μαθησιακές δυσκολίες και η σχέση των μαθητών μεταξύ τους.

11611 (γραμμή στήριξης παιδιών και εφήβων)

Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 14:00 το μεσημέρι ως τις 20:30 το βράδυ και κάθε Σάββατο από τις 9:30 το πρωί ως τις 14:00 το μεσημέρι, χωρίς χρέωση.

Απαντήσεις σε οτιδήποτε απασχολεί παιδιά και εφήβους.

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: 1056

Λειτουργεί πανελλαδικά σε εικοσιτετράωρη βάση, 7 ημέρες την εβδομάδα και η κλήση είναι δωρεάν από καρτοτηλέφωνα και κινητά.

·         Καταγραφή ανώνυμων και επώνυμων καταγγελιών για παιδιά-θύματα κακοποίησης.

·         Επιτόπια παρέμβαση σε παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο.

·         Ψυχολογική Στήριξη σε παιδιά και εφήβους και συμβουλευτική σε γονείς και εκπαιδευτικούς.

·         Διεκπεραίωση αιτημάτων φιλοξενίας παιδιών που κρίθηκε από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές ότι πρέπει να απομακρυνθούν από το οικογενειακό τους περιβάλλον.

·         Ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση εθελοντών αιμοδοτών, δοτών αιμοπεταλίων και μυελού των οστών.

·         Παροχή πληροφόρησης και κατευθύνσεων για θέματα που αφορούν τα δικαιώματα των παιδιών και την παιδική προστασία.

 ΟΚΑΝΑ: 1031

Δευτέρα έως Πέμπτη 8πμ – 8μμ, Παρασκευή 8πμ – 4μμ.

Γραμμή Υποστήριξης για χρήστες ναρκωτικών ουσιών.

ΚΕΘΕΑ: 1145

Δευτέρα έως Παρασκευή, 9:00 π.μ. έως 9:00 μ.μ.

Γραμμή Άμεσης Βοήθειας που απευθύνεται σε χρήστες ψυχοτρόπων ουσιών, τους συγγενείς και τους φίλους τους. Παρέχει ενημέρωση για θέματα που αφορούν τις ναρκωτικές ουσίες, πληροφόρηση για υπηρεσίες αντιμετώπισης του προβλήματος σε όλη την Ελλάδα, καθώς και συναισθηματική στήριξη μέσα από τη διαδικασία της ενεργητικής ακρόασης και της συζήτησης σε κλίμα σεβασμού και εμπιστοσύνης.

ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ: 8001132000

Δευτέρα έως Παρασκευή: 9:00πμ-4:00μμ, δωρεάν

Πληροφορίες για το πώς μπορεί να βοηθήσει ο Συνήγορος αν κάποιος αντιμετωπίζει πρόβλημα ή αν παραβιάζεται κάποιο δικαίωμα.

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.