Αρχική παραγωγική λειτουργία του ΠΣ MyLab – Έργο ΣΤΗΡΙΖΩ

Αγαπητοί συνεργάτες καλημέρα,

στα πλαίσια της αρχικής παραγωγικής λειτουργίας της υπηρεσίας MyLab (υποσύστημα του Μητρώου Μονάδων ΠΣΔ – έργο ΣΤΗΡΙΖΩ ΠΕ2.21), θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι στο url http://mmsch.teiath.gr/mylab έχει αναρτηθεί η νεότερη έκδοση του Πληροφοριακού Συστήματος. Η νέα έκδοση περιλαμβάνει όλες τις λειτουργίες που είχαν προταθεί από τους Υπεύθυνους ΚΕΠΛΗΝΕΤ των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης της Αττικής, πλην της διαλειτουργικότητας με το ΠΣ Κτηματολογίου η οποία ακόμα εκκρεμεί.

Υπενθυμίζω ότι το σύστημα υποστηρίζει τις ακόλουθες ομάδες χρηστών:

  • Διευθυντές Σχολείων (Πλήρη δικαιώματα επί των εργαστηρίων της σχολικής τους μονάδας)
  • Υπεύθυνοι Εργαστηρίου ΣΕΠΕΗΥ/ΕΤΠ (Πλήρη δικαιώματα επί του/των εργαστηρίου/ων υπό την ευθύνη τους)
  • Χρήστες ΚΕΠΛΗΝΕΤ (Πλήρη δικαιώματα προβολής των εργαστηρίων της περιοχής ευθύνης τους)
  • Χρήστες ΥΠΑΙΘ (Πλήρη δικαιώματα προβολής όλων των εργαστηρίων)

Μπορείτε να προσπελάσετε τηυν υπηρεσία Mylab με τα στοιχεία των λογαριασμών σας στο ΠΣΔ, μιας και έχει ολοκληρωθεί με την υποδομή SSO.
Προσοχή: Όποιος χρήστης αντιμετωπίσει πρόβλημα προσωποποιημένης πρόσβασης στο Mylab, παρακαλείται να επιβεβαιώσει την υπηρεσιακή του ιδιότητα (Διευθυντής Σχολείου, Υπεύθυνος σχολικού εργαστηρίου ΣΕΠΕΗΥ, Υπεύθυνος/Τεχνικός Υπεύθυνος ΚΕΠΛΗΝΕΤ) και τη σχολική μονάδα στην οποία έχει αντιστοιχιστεί ο λογαριασμός του, από την επιλογή «Προσωπικά Στοιχεία» του πίνακα ελέγχου-mysch, μετά από σύνδεση στο portal του ΠΣΔ (www.sch.gr). Εναλλακτικά, καλέστε τα οικία γραφεία αρωγής χρηστών ΠΣΔ στο 801-11-801-81 για τον έλεγχο των ιδιοτήτων του λογαριασμού σας.

Οι δυνατότητες της υπηρεσίας Mylab είναι διαφορετικές ανά ομάδα χρηστών. Η πρόσβαση στο εγχειρίδιο χρήσης της κάθε ομάδα χρηστών, είναι δυνατή μέσω του μενού χρήστη που βρίσκεται στο επάνω δεξί μέρος της οθόνης.

Η υπηρεσία Mylab έχει αρχικοποιηθεί με στοιχεία που είχαν κοινοποιηθεί επισήμως στο ΤΕΙ Αθήνας από τη Διεύθυνση ΣΕΠΕΔ του ΥΠΑΙΘ.

Για την επιτυχημένη παραγωγική λειτουργία της υπηρεσία Mylab, θα παρακαλούσαμε για τη συμμετοχή σας στη χρήση της.

Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση,
Ο τεχνικός υπεύθυνος του Έργου ΣΤΗΡΙΖΩ για το ΤΕΙ Αθήνας
Στέλιος Πρέκας


Καλησπέρα,

η πρόσβαση στο εγχειρίδιο χρήσης είναι δυνατή, αφού προσπελάσετε την υπηρεσία, μέσω του μενού χρήστη που βρίσκεται στο επάνω δεξί μέρος της οθόνης. Εναλλακτικά μπορείτε να το κατεβάσετε από το link http://myfiles.sch.gr/server/get/d7701f86e3fcc44238c18f2b6b08cad4b

Προσοχή: Η υπηρεσία mylab δεν έχει καμιά επικάλυψη με το Πληροφοριακό Σύστημα Κτηματολογίου του ΠΣΔ. Η υπηρεσία Mylab εστιάζει στην κωδικοποίηση της οντότητας «σχολικό εργαστήριο» ενώ το ΠΣ Κτηματολογίου στοχεύει στην απογραφή του υπολογιστικού και δικτυακού εξοπλισμού της σχολικής μονάδας. Τα δύο συστήματα λειτουργούν παράλληλα και όταν επικοινωνήσουν μεταξύ τους, θα δίνουν στους χρήστες τους μία πλήρη εικόνα για την κατάσταση των εργαστηρίων των σχολικών μονάδων.

Στην εισαγωγή του εγχειριδίου χρήσης περιγράφονται οι στόχοι και οι σκοποί του mylab.

Με εκτίμηση,
Στέλιος Πρέκας