Ευχές για την έναρξη του σχολικού έτους

Αγαπητοί συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς.

Κάθε χρόνο τέτοια μέρα, στην έναρξη της σχολικής χρονιάς, αισθάνομαι μια ιδιαίτερη συγκίνηση. Είναι μια μέρα χαράς, αισιοδοξίας και αυξημένων προσδοκιών για τη σχολική χρονιά που ξεκινά, αλλά και μια μέρα περίσκεψης και συνειδητοποίησηςτων δυσκολιών, των ελλείψεων και των προβλημάτων που ενυπάρχουν στο χώρο της παιδείας.

Είναι γνωστό σε όλους μας, ότι το σχολείο του μέλλοντος είναι το σχολείο της συλλογικότητας. Σ΄ αυτό το σχολείο συναντιέται η Πολιτεία  με την κοινωνία, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και την Τοπική Αυτοδιοίκηση προκειμένου να εξασφαλίσει υψηλής ποιότητας εκπαίδευση, ίσες ευκαιρίες για προσωπική και κοινωνική ολοκλήρωση με γνώμονα ότι κάθε παιδί αποτελεί μια μοναδική και ανεπανάληπτη προσωπικότητα

Ενόψει λοιπόν της νέας σχολικής χρονιάς που ξεκινά σήμερα, εύχομαι κι ελπίζω να είναι μια χρονιά όπου τα όποια προβλήματα θα βρίσκουν γρήγορα λύσεις, μια χρονιά δημιουργίας, προκοπής και λιγότερου άγχους για όλους: τους μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, μια χρονιά που η πολιτεία θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Μια χρονιά όπου οι προσπάθειες μας για βελτίωση των συνθηκών εκπαίδευσης στο νομό θα αποδώσει καρπούς.

                                                                                                                                               Ο Δ/ΝΤΗΣ ΔΔΕ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

                                                                                  ΓΚΑΜΠΡΕΛΑΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ